(097) 703-14-28, (067) 411-82-90

м. Львів, вул. Моршинська 1

Чому з’являються пігментні плями на обличчі і як їх позбутися?

Вже досить довго немало жінок активно цікавляться проблемою видалення та лікування пігментації. Адже темні плями на обличчі, руках та спині можуть неабияк зіпсувати зовнішній вигляд панянки та додати років. Перш ніж починати процес вирівнювання тону шкіри, варто уважно вивчити питання виникнення гіперпігментації, ознайомитись із можливими методами її лікування та профілактики.

Чому з'являються пігментні плями на обличчі і як їх позбутися

Причини пігментних плям на обличчі

В організмі людини за пігментацію шкіри відповідає меланін. Накопичення даного пігменту в різних шарах шкіри зумовлює появу плям на обличчі та тілі, а також їх колір. Нерівномірне розподілення меланіну часто призводить до утворення плямок різного розміру та забарвлення на окремих ділянках. Варто знати, що цей процес може виникати у будь-якому віці. Досить мило виглядають веснянки на дитячому обличчі і такий прояв пігментації не викликає обурення. У віці ж від 30 до 40 років, коли пігментні плями з’являються через певні вікові зміни, вони викликають занепокоєння.

Отже, розглянемо причини появи гіперпігментації, щоб зрозуміти, як вивести пігментні плями на лиці.

Підставою для виникнення пігментних плям можуть бути:

  1. Генетична схильність. Нерідко можна побачити маму або батька з дитиною, обличчя котрих прикрашені веснянками. Такий прояв пігментації частіше не викликає необхідності лікування, а з часом взагалі може стати непомітним на обличчі, звісно за умови правильного догляду за шкірою.
  2. Гормональний дисбаланс. Плями, які мають насичений колір та неправильну форму, називаються хлоазмами. Вони частіше за все виникають під час менструації та вагітності, а також в перший рік після народження дитини. Намагатися позбавитись такого прояву пігментації самостійно категорично не рекомендовано. Тому перш ніж щось робити варто порадитись із лікарем.
  3. Надмірна любов до засмаги. Ультрафіолет впливає на меланоцити. Ці клітини відповідають за виробництво меланіну в нашому організмі. При коректному їх стимулюванні наша шкіра вкривається рівною та красивою засмагою. Коли ж ультрафіолету забагато, меланін виробляється в завеликих дозах, що й призводить до утворення пігментних плям в місцях, де він розподіляється нерівномірно.
  4. Травми. Найчастіше пігментація може виникнути після хімічного або термічного опіків, важкого випадку акне, фурункульозу. Меланін слугує нам, як захисний механізм, тому в місцях пошкодження шкіри його кількість більша і шкіра набуває темного кольору.
  5. Захворювання внутрішніх органів. Нерідко поява пігментних плям може бути викликана проблемами в роботі кишечнику, нирок, печінки та жовчного міхура. Кожне із захворювань забарвлює плями в певний колір – від жовтувато-коричневого до червоного. Звісно, варто порадитись із лікарем перш ніж розпочинати лікування і воно може бути досить тривалим, але більшість цих плям зникає за умови правильного харчування та дотримання належного способу життя.
  6. Нервові розлади та часті стреси. Це досить поширена причина утворення пігментації, адже в наслідок психічного розладу порушується і обмін речовин, що призводить до гормонального дисбалансу.
  7. Прийом певних лікарських засобів та алергічна реакція. В даному випадку повторне відвідування лікаря є обов’язковим, щоб він призначив інший препарат.
  8. Вікові зміни в організмі. Збільшення рівня меланіну та нерівномірний його розподіл зумовлені старінням шкіри, гормональними перебудовами та хронічними захворюваннями.

Причини пігментних плям на обличчі

Як позбутися пігментних плям на обличчі

Найкращим методом лікування пігментних плям на обличчі є профілактика таких утворень. Правильний догляд за шкірою за допомогою спеціальних кремів, сироваток та масок, а також здоровий спосіб життя, може гарантувати максимальний захист від гіперпігментації.

Коли ж пані вже змушена замислитись, як вивести пігментні плями на обличчі, варто в першу чергу вирушати до дерматолога. Спеціаліст проведе огляд, зробить необхідні аналізи і за їх результатами порадить найбільш правильний метод лікування, адже виведення пігментних плям на обличчі – це досить серйозна проблема, яка може бути викликана багатьма причинами.

Часто жінкам на допомогу нерідко приходять косметологи, які можуть надати якісну консультацію, а також порадять, як видалити пігментні плями на обличчі, найбільш ефективно та швидко. В арсеналі спеціалістів в області жіночої краси є маса методик та засобів, таких як біоревіталізація, СРА омолодження, мезотерапія, які розроблені виключно для того, щоб омолодити, вилікувати та відновити шкіру.

Як позбутися пігментних плям на обличчі

Чим вивести пігментні плями на обличчі

Для вирішення багатьох косметологічних проблем сучасні жінки звертаються за допомогою до спеціалістів даної сфери. Адже таке питання наприклад, як лікувати пігментні плями на обличчі, варте уваги фахівця. Косметолог оцінює стан шкіри, знаходить причину виникнення тієї чи іншої проблеми та радить процедуру, яка найбільш ефективно та безболісно її подолає. При цьому до уваги приймаються індивідуальні потреби кожного клієнта.

Для рішення даної проблеми фахівці звертаються до таких процедур, як пілінг різної глибини та хімічного складу. Завдяки йому вирівнюється поверхня шкіри, висвітлюються плями та покращується засвоєння поживних речовин. Мезотерапія або ревіталізація – відновлення рівня зволоженості шкіри, вирівнювання поверхні та омолодження. Лазерне видалення пігментних плям – найбільш ефективний метод видалення гіперпігментації. Вже за тиждень шкіра набуває рівного тону та здорового вигляду.

Косметологічна клініка Avant’age пропонує широкий спектр процедур із догляду за шкірою обличчя та тіла. Реабілітація після літнього періоду, насичення вітамінами та зволоження – базові способи збереження краси та молодості вашої шкіри доступні кожній бажаючій.

Чим вивести пігментні плями на обличчі

Гіперпігментація – одна з найпоширеніших проблем сучасної жінки. Спеціалісти клініки Avant’age із задоволенням порадять, як боротися із пігментними плямами на обличчі в певному віці, знайдуть причину утворення небажаної пігментації та повернуть красу вашій шкірі.