Ефективні методи боротьби із постакне

Постакне – стан шкіри після глибокого запального процесу, затяжної вугрової хвороби. Лікарі рекомендують не займатися самолікуванням та при наявності великої кількості висипів та болючих прищів одразу звертатися до спеціалістів-дерматологів. Однак і професійне лікування часто потребує додаткових мір в нівелюванні наслідків цієї хвороби.

Загальні рекомендації

Після виведення прищів на шкірі можуть з’явитися рубці, дисхромія (пігментація), зміни судин, що викликають синюшність та почервоніння. Боротися із цими наслідками варто комплексно і залучивши спеціалістів-лікарів. Загальними рекомендаціями щодо питання, як позбутися постакне є:

  • зменшення контакту рук з обличчям (ні в якому разі не давити прищі);
  • вмиватися двічі на день спеціальними засобами;
  • дезінфікувати телефон та частіше змінювати постільну білизну, рушники;
  • дотримуватись дієти (без солодощів та мучного);
  • проконсультуватись з дерматологом та косметологом.

Методи лікування

Існує декілька варіантів, як лікувати постакне, вибір яких залежить від складності випадку:

  • аптечні препарати;
  • косметологічні процедури;
  • хірургічне втручання.

Аптечні препарати не дають моментального ефекту та потребують регулярності у використанні. Однак і вони стануть у нагоді. Звертати увагу треба на цинкову, гепаринову мазь, саліциловий спирт, порошок бодяги.

У дуже складних випадках відновити здоровий стан шкіри дозволить лише пластична хірургія. Та найчастіше рішення проблем постакне – в правильно обраній схемі косметологічних процедур. Практично безболісні, вони мають високу ефективність та дають сталий і швидкий результат.

Як боротися із постакне косметологічними способами

Досвідчений косметолог підбере оптимальну схему лікування, проаналізувавши стан шкіри, вік пацієнта, індивідуальні особливості (хронічні захворювання). До найбільш актуальних в даному випадку процедур відносяться:

  1. Пілінги. За ступенем проникнення у шкіряні покрови розрізняють 3 види: поверхневі, середні та глибокі. Усі вони повинні проводитися косметологом у клініці.
  2. Елос омолодження. Лазерно-омолоджуюча процедура, що поєднує біполярне радіочастотне випромінювання з оптичною енергією. Вона високоефективна для видалення пігментних плям, стимуляції метаболічно-регенеративних процесів на окремих ділянках, активізації синтезу колагену. До того ж процедура цілком безпечна.
  3. Мезотерапія. Введення мезококтейлів у деяких випадках дозволяє частково або повністю відновити гладкість та пружність шкіри, запустити саморегенеруючі процеси. Реабілітаційний період мінімальний, а ефект помітний відразу та посилюється при системному підході.
  4. Мікроголкова ревіталізація Perfoskin Це сучасний підхід до відновлення молодості та краси шкіри, позбавлення від видимих дефектів. Дозволяє вирівняти тон шкіри, зменшити сухість, покращити стан обличчя від наслідків акне.
  5. Rejuran. Полінуклеотиди, які посилюють мікроциркуляцію, стимулюють колаген, покращують стан шкіри, допомагають при постакне, вирівнюють тон обличчя.

Звернути увагу треба й на плазмоліфтинг, що є безболісним та не викликає побічних ефектів. Це далеко не повний перелік методів, що застосовуються висококваліфікованими лікарями-дерматологами Центру «Авантаж». Поєднання декількох процедур та робота в системі, а також дотримання загальних рекомендацій та подальші профілактичні дії дозволить отримати бажаний результат та зберегти свою красу на довго.

Хоркава Ірина Андріївна

Лікар-дерматолог