(097) 703-14-28, (067) 411-82-90

м. Львів, вул. Моршинська 1

Ефективні методи боротьби із целюлітом

Ідеальна фігура – мрія кожної дівчини та жінки, проте зіпсувати настрій та шлях до прекрасного тіла може дрябла та не підтягнута шкіра. Давайте у цій статті розберемося із тим, як позбутися целюліту на животі, стегнах та ногах, зменшити його прояви на шкірі.

Від чого з’являється целюліт?

Целюлітом називають структурні зміни, що відбуваються у підшкірному шарі шкіри. Це призводить до того, що порушується мікроциркуляція крові та відтік лімфи. Основні причини, чому з´являється целюліт:

  • Через те, що сполучна тканина у шкірі занадто слабка, а жирова – завелика. Крім цього, у шкірі із віком починає утворюватися менша кількість колагену.
  • Особливість фігури. Потрібно розуміти, що віддача і запас жиру у різних клітин відбувається по-різному. На молочних залозах та на обличчі він розкладається. Тому в цих ділянках жир швидко втрачається, а от на сідницях і стегнах – повільніше.
  • Ішемія жирових тканин. Іншими словами – недолік постачання лімфи. Частіше за все це викликано малорухливим способом життя. Також потрібно рідше носити обтяжуючі штани, лосіни.
  • Неправильне харчування. Надмірне вживання солодкого, вуглеводів, алкоголю приводить до збільшення рівня гормону інсуліну, а відповідно – до посилення проявів целюліту.

Щоб боротися зі апельсиновою кіркою, потрібно розуміти, як виглядає целюліт. Переважно його можна розпізнати за нерівними ділянками шкіри, втратою їх пружності.
Що робити щоб не було целюліту?
Деякі способи, як позбутись целюліту на ногах і сідницях, полягають у дотриманні простих правил:

  • Відмовтеся від корегуючої білизни, тісних колготок та легінсів. Чим довше і більше стиснення, тим гіршою буде циркуляція крові та лімфи. Це призведе до зменшення рівня постачання кисню до жирової тканини.
  • Виконуйте багато силових вправ. Записатися до спортзали – розумне рішення у боротьбі із целюлітом. Потрібно виконувати глибокі присідання, «жим лежачи», випади. Такі вправи будуть підтримувати жирову тканину та покращувати м’язовий рельєф.
  • Більше рухливості у спосіб життя. Якщо у вас сидяча робота, тоді прогулюйтеся на вулиці, не їдьте ліфтом, а прогуляйтеся пішки. Навіть повільний біг буде відмінним способом для покращення лімфодренажу.
  • Відмовтеся від цигарок. Куріння також приводить до браку кровопостачання, впливає на експресію генів, що залучені у розвиток целюліту.
  • Правильний раціон. Найкраща профілактика виникнення целюліту – правильне та збалансоване харчування, відмова від газованих та алкогольних напоїв, солодощів та напівфабрикатів. Крім цього, надзвичайно важливо відмовитися від ксеноестрогенів. Ці речовини зустрічаються у молоці корів, які доїлися під час очікування потомства.

Поєднавши спорт та здорове харчування, можна суттєво покращити стан шкіри, та не допустити активного розвитку «апельсинової кірки»

Методи, як прибрати целюліт на ногах?

Способів, як прибрати целюліт з попи, досить багато, якщо звернутися до перевірених фахівців. У клініці «Авантаж» можна обрати один (або поєднувати декілька) ефективний спосіб:

  • Іспанський антицелюлітний масаж. Ефективна техніка, що дозволяє спочатку повністю розслабити м’язи, а потім – ефективно пропрацювати навіть суглоби. Масаж дозволяє усунути набряки, покращити кровообіг, підвищити імунну систему та покращити контури тіла.
  • Vela shape та Vela Smooth Pro. Апаратні методики, які розбивають целюліт за допомогою роликів. Завдяки RF випромінюванню зменшуються об’єми тіла, шкіра підтягується, зникає дряблість та обвисання.

Також комплексним рішенням у тому, чим та як лікувати целюліт, стане використання кремів із ретиноїдами. Вони будуть стимулювати утворення колагену, підтримувати сполучну тканину.

Щоб створити ідеальне тіло своєї мрії, краще все таки звертатися до перевірених фахівців, котрі працюють у клініці «Авантаж».

Березюк Віолета Зіновіївна

Лікар – фізіотерапевт.