(097) 703-14-28, (067) 411-82-90

м. Львів, вул. Моршинська 1

Гліколева кислота – особливості використання засобу в косметології

Гліколева кислота – продукт натурального походження, який добувають під час активного перероблювання цукрових тростин. Такий засіб отримав широке застосування у сфері косметології та виробництва косметичних засобів для догляду за обличчям.

Принцип дії гліколевої кислоти

Принцип дії гліколевої кислоти

Такий компонент активно перевірявся науковцями перед використанням у косметології. У ході проведених досліджень було виявлено що:

  • за допомогою гліколевої кислоти вдається активно відлущувати відмерлі клітини, вирівнювати колір шкіри та її поверхню;
  • компонент допомагає активізувати власні резерви шкіри, стимулювати вироблення протеїнів, які допомагають поліпшити пружність та рівень зволоженості шкіри;
  • кислота нормалізує процес природного відновлення шкіри, призводить до уповільнення старіння.

Крім цього, за допомогою гліколевої кислоти повертають пружність та еластичність шкіри, борються із прищами та віковими змінами епітелію.

До основних властивостей гліколевої кислоти відносять:

  • здатність звужувати пори;
  • прискорення процесу вироблення колагену;
  • покращення текстури шкіри;
  • нормалізацію кольору шкірного покриву.

Також завдяки використанню косметологічних засобів на основі гліколевої кислоти вдається очистити верхні шари дерми та позбавитись від пігментних плям.

Правила використання розчину гліколевої кислоти у домашніх умовах

Найчастіше гліколеву кислоту використовують для проведення хімічних пілінгів. Робити самостійно е будь яку процедуру, пов’язану із використанням гліколевої кислоти дозволяється лише після вивчення усіх ризиків і тонкощів дії речовини. Звичайно краще звернутися до професійного салону краси чи іншого медичного закладу. Наприклад, провести якісний пілінг обличчя у Львові можна в клініці «Авантаж». Процедура допоможе позбавитися від багатьох проблем, пов’язаних зі станом шкіри. Вирішивши провести очищення самостійно, необхідно дотримуватись таких правил:

  1. Ретельно очистити шкіру, позбавитися від надлишків жиру та залишків косметичних засобів. Для цього використовують спеціальні гелі або міцелярну воду.
  2. Підібрати оптимальний лосьйон, у складі якого є гліколева кислота із необхідною концентрацією. Краще порадитися зі спеціалістами.
  3. Нанести обраний кислотний лосьйон на шкіру за допомогою спеціального пензлика і рівномірно розподілити засіб на потрібній ділянці обличчя.
  4. Далі необхідно нейтралізувати дію кислоти за допомогою лужного розчину.

Після проведених маніпуляцій потрібно змочити шкіру, щоб відновився водний баланс, а також нанести спеціальні креми чи маски, які захистять обличчя від ультрафіолетових променів.

Коли дозволяється застосовувати гліколевий пілінг обличчя

Використовувати косметику, у складі якої є гліколева кислота, дозволяється лише за наявності показань:

  • вікових плям на обличчі;
  • надмірної пігментації, небажаного ластовиння;
  • при необхідності вилікувати акне;
  • втраті пружності шкіри;
  • появі дрібних зморшок.

Також досить часто гліколеву кислоту рекомендують жінкам та дівчатам, у яких дуже жирний тип шкіри. Така речовина допомагає очистити обличчя та зробити його привабливим.

Використання гліколевої кислоти для боротьби із прищами

Використання гліколевої кислоти для боротьби із прищами

Проблемний тип шкіри найчастіше зустрічається у підлітковому періоді, але досить часто така проблема виникає у багатьох жінок і в більш дорослому віці. Для позбавлення від вугрів та прищів на обличчі використовують сироватки, креми чи гелі, основані на гліколевій кислоті. Використання препарату забороняється лише при підвищеній чутливості до речовини. Щоб обробити шкіру такої речовиною від прищів, необхідно скористатися такою технологією дій:

  • зняти залишки макіяжу та очистити шкіру за допомогою спеціального гелю;
  • нанести на проблемні ділянки крем чи інший засіб на основі гліколевої кислоти, залишити його на 5 хвилин;
  • змити обличчя за допомогою холодної води та нанести будь-який живильний крем.

Будьте обережні при використанні таких засобів та не збільшуйте час дії кислоти на обличчі.

Огляд найефективніших засобів на основі гликолевої кислоти

Існує досить багато ефективних косметичних засобів, які допомагають у вирішенні різних проблем краси. Розглянемо найефективніші із них у таблиці.

Назва засобуВиробникПринцип дії
Відновлюючий комплекс від Mario BadescuMario BadescuДопомагає у стимулюванні клітин, їх оновленні, у поверненні шкірі свіжого та сяючого вигляду.
Крем-пілінг New Line CosmeticsNew Line CosmeticsМ’яко впливає за обличчя, бореться із мімічними зморшками. Підходить для чутливого типу шкіри.
Сироватка Glycolic fiNIP+FAB.Допомагає розгладжувати шкірні покриви, зменшує дрібні зморшки та заспокоює обличчя. Підходить лише для проблемного типу шкіри.
Сироватка для обличчяSinsation CosmeticsДопомагає згладжувати акне, прибирає рубці та зменшує пори.
Гель для очищенняMene&Moy SystemОчищує шкіру, підготовлює її до нанесення інших косметичних засобів, нормалізує колір обличчя. Перед нанесенням гелю необхідно заздалегідь очистити обличчя за допомогою міцелярної води.

Якщо ви хочете, аби ваше обличчя завжди залишалось красивим та привабливим, тоді косметологічна клініка Avantage – те, що вам потрібно. Наші спеціалісти гарантують якісний результат.