Плюси та мінуси лазерної епіляції

Процедура лазерної епіляції стає все більш популярною, оскільки така методика дозволяє позбавлятися від небажаного волосся швидко і безпечно. Але попри велику кількість схвальних відгуків, існують і ті, хто проти видалення волосся лазером. Давайте розглянемо плюси і мінуси лазерної епіляції, щоб зрозуміти, у чому особливість процедури та які у неї основні недоліки.

Принцип дії лазерного випромінювання

Лазерний метод епіляції оснований на видаленні небажаної рослинності завдяки виборчому поглинанню світлової енергії. Головна ціль епіляції лазером – меланін, це пігмент, що надає волоссю кольору.

Особливість лазерного видалення волосся у його монохромності – здатності генерувати випромінювання певної довжини хвилі. Це дозволяє максимально поглинати енергію волосся, не зачіпаючи при цьому інші структури. Під час лазерного видалення відбувається:

  • деструкція термічна;
  • деструкція механічна;
  • фотохімічна деформація.

Під впливом лазерного випромінювання відбувається швидке поглинання світлової енергії, її перетворення на теплову. Волосся розігрівається по всій довжині, що сприяє його «розплавлюванню».

Окрім термічного впливу волосся руйнується механічним чином. Це стає можливим завдяки надходженню енергії у волосяну цибулину невеличкими імпульсами. Завдяки такому впливу формується ударна акустична хвиля, руйнуюча пігмент.

Третя частина лазерної дії – створення радикалів вільного типу, це призводить до ушкодження судин, відповідаючи за живлення фолікулів. Цей процес завершує руйнування волосяної цибулини.

Переваги лазерної епіляції

Плюси і мінуси лазерної епіляції

Якісно проведена лазерна епіляція у Львові гарантує не лише видалення зайвого волосся, але і руйнує безпосередньо волосяний фолікул. Крім цього, процедура має ряд інших переваг:

  1. Тривалий ефект. Пройшовши повний курс лазерного видалення небажаного волосся на тілі (зазвичай 6-7 процедур), про таку проблему можна забути на 2-3 роки.
  2. Під час лазерного випромінювання пошкоджується лише волосся. Тканини не страждають від надмірної кількості теплової енергії.
  3. Відсутність неприємних відчуттів. Завдяки використанню сучасних засобів для обезболювання (спреї, анестезуючі мазі, обдув за допомогою холодного повітря) проведення лазерного видалення волосся майже безболісне.
  4. Відсутність врослого волосся, що стає справжньою проблемою при використанні воскової епіляції, шугарінгу чи депілятора.

Після проведення процедури відсутня довготривала реабілітація.

Порівняння лазерної епіляції з іншими методами

Плюси і мінуси лазерної епіляції
Пропонуємо розглянути переваги лазерної епіляції у порівнянні з іншими процедурами.

Цукрова епіляція

Шугарінг немає жодних протипоказань, а також побічних ефектів. Але така процедура має ряд недоліків, у порівнянні із лазерним видаленням волосся:

  • наявність больових відчуттів при видаленні волосся за допомогою цукрової пасти;
  • не видаляє жорстке волосся, а лазер легко із ним справляється;
  • шугарінг не гарантує тривалий ефект, середня тривалість відсутності волосся – 2-3 тижні.

Воскове видалення

Воскова епіляція вважається натуральним способом видалення волосся, проте така процедура болюча, у більшості випадків провокує розвиток врослого волосся. При лазерному видаленні такі дефекти відсутні.

Недоліки лазерної процедури

До головних мінусів процедури відносять невисоку ефективність при видаленні світлого і пушкового волосся. Також такий спосіб не може позбавити від сивих, позбавлених пігменту екземплярів.

Протипоказання

Попри велику кількість переваг, існують протипоказання для лазерної епіляції. Розглянемо їх детальніше:

  1. Наявність онкологічних захворювань на будь-якій стадії.
  2. Загострення інфекційних хвороб.
  3. Наявність ішемічної хвороби.
  4. Гіпертонія.
  5. Наявність варикозного розширення вен в зоні, яка має оброблятися.

Крім головних протипоказань, виділяють і тимчасові обмеження. До них відносять:

  • вагітність;
  • годування груддю;
  • гормональні порушення чи вживання гормональних препаратів.

Будь-які гормональні зміни у жіночому організмі призводять до сповільнення росту волосся, проте у ці періоди не рекомендується проводити сеанси лазерної терапії. Справа у тому, що у рослинність може неправильно реагувати на лазерні випромінювання, а це призведе до того, що бажаного результату від процедури не буде.

Можливі ускладнення після процедури

Якщо лазерна терапія проводиться правильно, то ніяких ускладнень від процедури не виникає. Хоча інколи можуть спостерігатися такі неприємні явища:

  1. Набряки, еритема. Найчастіше зустрічаються у пацієнтів із чутливим типом шкіри. Для припинення таких явищ необхідно прикладати на набряклі ділянки тіла пакети із льодом.
  2. Рубці та опіки. Виникають через неправильну підготовку до процедури (при загоранні за 30 днів до назначеного сеансу). Щоб запобігти таким наслідкам, краще проводити лазерну епіляцію у зимовий період.
  3. Збільшення росту волосся. Інколи лазерна епіляція може призводити до зворотного ефекту – збільшення росту небажаного волосся. Таке явище характерне для жінок із темним типом шкіри. У такому випадку знадобиться більша кількість процедур, ніж зазвичай.

Косметологічна клініка Avantage гарантує проведення якісної лазерної епіляції, тому побічні ефекти чи ускладнення мало імовірні. Завдяки лазерному видаленню волосся можна позбавитися від небажаної рослинності у найбільш делікатних ділянках тіла, зробити свою шкіру красивою, гладкою та доглянутою на тривалий час.