(097) 703-14-28, (067) 411-82-90

м. Львів, вул. Моршинська 1

Колаген, що ми знаємо про нього?

Колаген знаходиться в нас у шкірі, сухожиллях, суглобах, судинах.

Складається з 3 амінокислот, 2 з яких можуть синтезуватись в організмі а 3я – лізин  може поступати тільки з білковою їжею (тому у вегетаріанців з цим можуть бути проблеми).

Синтезується колаген в шкірі фібробластами. Необхідні для цього амінокислоти, вітамін С, залізо та статеві гормони.

Що відбувається з віком,чому наша шкіра стає дряблою і появляються зморшки

  • зменшується доставка амінокислот і інших необхідних складових з крові для синтезу колагену через порушення мікроциркуляціі, кровопостачання (на це дуже добре впливає PRP- процедура введення плазми збагаченоі тромбоцитами 1 раз в місяць 3 рази в 1 рік)
  • зниження активності фібробластів на 50% з 20 до 70 років (стимулює їх роботу PRP, введення стабілізованої гіалуронової кислоти – за останніми даними вони працюють тільки тоді коли натянуті – а це якраз гіалуронова кислота і допомагає зробити; гідроксиапатит кальцію – Radiesse, полімолочна кислота)
  • зниження кількості колагену на 1% в рік з 20 років, стоншання дерми (основний шар шкіри) на 6% кожних 10 років.

Що ми з цим можемо зробити

для чого нам колаген

Всі лазерні процедури, рф ліфтинги, смас руйнують старий зшитий колаген. Поєднуючи ці процедури з PRP та мезотерапією з амінокислотами- цеглинками колагену – ми відновлюємо і колаген і структуру шкіри , її пружність.

Зниження  захисту шкіри від вільних радикалів що веде до фотостаріння (УФ випромінювання, сигарети, забруднене середовище). Необхідні сонцезахисні засоби, і антиоксиданти яких дуже багато в ягодах, приправах,травах, овочах і фруктах.Що дає питний колаген

Джерелом натурального колагену є м‘ясний бульйон, рибна юшка, холодець, желатин. Також можна придбати спеціальні питні колагени.

В Авантаж це Морський колаген Thalgo 5000 (Франція) в якому в одному флаконі 5000 мг. гідролізату морського колагену, віт. С і селен, які виступають як антиоксиданти.
Другий препарат це Jalupro (Швейцарія) – три амінокислоти в сашетках для щоденного прийому, розчиняються в воді або соці.

Коли ми приймаємо розщеплений колаген, то рівень амінокислот після їх всмоктування, в крові зростає швидше. Далі, чи ці амінокислоти увійдуть до складу нашої шкіри залежить від гормонального стану, енергозатрат, перебування на сонці.

Якщо травлення порушене то колаген може не повністю розщеплюватись на частинки і погано всмоктуватись. Були проведені дослідження які справді показали що люди , які протягом кількох місяців споживали колаген , мали більш пружну шкіру, а амінокислота пролін ефективно доходила до шкіри.

Я в своїй практиці роблю так: спочатку лазерні процедури які пошкоджують або нагрівають колаген, потім процедури з плазмою збагаченою тромбоцитами які збільшують, кількість, стимулюють фібробласти, а через місяць ми фібробластам даємо їсти і пити у вигляді амінокислот – їсти і гіалуроновоі кислоти- пити.