(097) 703-14-28, (067) 411-82-90

м. Львів, вул. Моршинська 1

Як вивести бородавки на обличчі та тілі?

Із проблемою, як вивести бородавки, стикається багато людей. Існує досить багато способів, як можна позбавитися від такого дефекту. Звичайно, найбільш надійним і ефективним вважається видалення бородавок у Львові у професійних клініках, проте і в домашніх умовах можна вирішити таку проблему.

Як вивести бородавки в домашніх умовах

Як вивести бородавки на руках

Існує досить багато методів, як вивести бородавки в домашніх умовах, проте ми пропонуємо розглянути найбільш ефективні:

  1. Використання чистотілу. Для цього необхідно кожного разу застосовувати свіжий сік рослини. За допомогою такого цілющого екстракту потрібно обробляти проблемні ділянки шкіри до 4-х разів на день.
  2. За допомогою часнику. Необхідно підготувати часниковий сік, скориставшись для цього м’ясорубкою чи блендером. Бородавки змащують свіжим соком із додаванням оцту (пропорція 1 ч. л. соку на 0.5 ч. л. оцту). Примочку залишають на ніч, фіксуючи бинтом.
  3. Сік кульбаби. Допомагає у боротьбі із дрібними та молодими бородавками. Необхідно капати такий екстракт прямо на уражені ділянки шкіри.
  4. Оцет. Такий метод підходить для виведення бородавок на руках. Спочатку потрібно підготувати лейкопластир, у якому вирізають дірочку, що відповідає розмірам наросту. Такий фрагмент фіксують на пальці. Потім беруть 70-% оцет, змішують його із борошном, щоб вийшла тістопобідна консистенція. Отриману масу накладають на проблемну зону, залишають на 12 годин (краще на ніч), щоб зранку потім зняти примочку разом із лейкопластиром.

Ще один спосіб, як можна вивести бородавки – використати свіжий сік із яблук. Але для цього обирають лише кислі сорти. Таким засобом змащують нарости кожного дня. Це дозволяє новоутворенню змінити колір та зменшитися у об’ємах.

Також видалення наростів на тілі проводять за допомогою квітів шипшини чи календули. Їх подрібнюють, прикладають до проблемних ділянок і фіксують пластиром. Допомагає у такій справі і листя каланхое. Його розрізають на декілька частин, а потім обв’язують бинтом.

Ефективно допомагають компреси із полиню. Потрібно взяти 3 ст. л. такої лікарської рослини, залити кип’ятком і настоюти протягом двох годин. У такому розчині змочують ватний диск і прикладають його до проблемної ділянки.

Використання аптечних засобів

Використання аптечних засобів проти бородавок

Пропонуємо розглянути способи, як вивести бородавки на руках та інших ділянках тіла, за допомогою аптечних засобів. Для цього розглянемо принцип дії кожного засобу та секрети їх використання у таблиці.

Назва засобуСпосіб використання
ВеррукацидДопомагає видаляти ниткоподібні, сухі мозолі та звичайні бородавки. Наносити потрібно за допомогою пензля, обробляючи кожні 2-4 мм наросту по декілька разів. Щоб уникнути виникнення опіків, потрібно шкіру змазувати кремом для тіла. Загалом проводять 4-5 сеансів, після чого наріст засохне і його можна буде видалити.
Супер ЧистотілДопускається використання лише за лікарською рекомендацією. Перед застосуванням необхідно обробити кремом, а потім нанести засіб за допомогою пензлика. Кожного дня потрібно накладати 1 краплю. Курс лікування – 3-4 дні.
КріофармаЦе назва спрею. Він дозволяє обробляти проблемну ділянку, призводить до побіління шкіри. Також такий засіб може викликати печіння чи почервоніння. За 3-4 години після нанесення виникає невеличкий пухир, який необхідно обробляти за допомогою антисептичних засобів протягом 7 днів.
АлломединЦе противовірусний засіб, він дозволяє видаляти бородавки як у дорослих, так і дітей. Гель наноситься на новоутворення 2 рази на день. Курс лікування складає більше 20 днів.

Лазерне видалення бородавок

лазерне видалення бородавок

За допомогою лазерного видалення можна позбавитися від бородавок на обличчі, руках, ногах, шиї та повіках. Звернувшись до фахівця, можна не лише видалити дефект на тілі, але й позбавитися від причини його виникнення. Перед лазерним видаленням бородавок, протягом 14 днів забороняється засмагати на сонці. Проведення процедури полягає у:

  • обробці необхідної ділянки за допомогою знеболюючого гелю чи введенні місцевої анестезії;
  • випаровуванні лазером ураженої ділянки;
  • обробка місця проведення маніпуляцій за допомогою антисептика чи стерильної пов’язки.

Протягом 48 годин з моменту видалення, забороняється мочити оброблене місце. На два тижні доведеться забути про похід до басейну, сауни чи лазні. Забороняється видалення скоринки, утвореної на місці рани. Потрібно дочекатися, щоб вона відпала самостійно. Краще виконувати видалення бородавок у осіннє-зимовий період, щоб мінімізувати потрапляння сонячних променів на місця, де були новоутворення.

Які існують протипоказання?

Проводити лазерне видалення бородавок на тілі не дозволяється за наявності таких факторів:

  • інфекційних захворювань;
  • вагітності чи періоду грудного годування;
  • епілепсії;
  • цукрового діабету;
  • онкологічних захворювань;
  • алергії на сонячні промені;
  • грибкового ураження або алергічних висипів на ділянці наросту.

Перед тим як вивести бородавки на обличчі за допомогою лазерної дії, необхідно проконсультуватися із лікарем. Спеціалісти клініки «Авантаж» завжди проконсультують вас із будь-яких питань та нададуть кваліфіковану медичну допомогу.

Матвіїв Ольга Степанівна

Лікар-дерматолог, косметолог