(097) 703-14-28, (067) 411-82-90

м. Львів, вул. Моршинська 1

Усе що потрібно знати про ботокс: особливості процедури

Кожна жінка мріє виглядати якомога довше молодою та привабливою. Хтось вдається до народних рецептів краси, а хтось – звертається у професійні салони. Щоб гарантувати гарний зовнішній вигляд обличчя, можна скористатися ін’єкціями ботулотоксину, які якісно виконують спеціалісти у клініці «Авантаж». Пропонуємо розібратися із особливостями проведення такої процедури, її перевагами, протипоказаннями та мінусами.

Поняття ін’єкцій ботокса

Особливості дії ботулотоксину полягають у його здатності підтягувати шкіру, робити її більш пружнішою та красивішою. Учені неодноразово займалися дослідженням такого препарату та дійшли висновку, що він перешкоджає роботі м’язів, що сповільнює природний процес старіння шкіри. Щоб розуміти ефект від такого засобу, потрібно розібратися із принципом дії ботокса.

Введення ін’єкцій препарату виконується безпосередньо у мімічні зморшки, завдяки чому вони перестають реагувати на мозкові сигнали. Тобто завдяки цьому м’язи перестають скорочуватися, а отже зморшки не виникають. Така «паралізація» триває не весь час, згодом результат потрібно буде поновлювати.

Правила проведення процедури

про ботокс

Те, як буде проведена корекція мімічних зморшок ботулотоксином, залежить від професіоналізму косметолога. Він має розумітися на особливостях дії ботокса, мати медичну освіту. Проведення процедури можна поділити на декілька етапів:

  • спочатку шкіра обробляється антисептиком;
  • після цього косметолог виконує розмітку, куди планується введення ін’єкцій;
  • далі відбувається безпосереднє введення препарату.

Для такої маніпуляції зазвичай використовують надзвичайно тоненькі голки, які не будуть залишати слідів на обличчі. Частіше за все такі маніпуляції виконуються в зоні очей, на лобі, біля кутиків губ.

Проведення ін’єкцій триває 15-25 хвилин.

Що не можна роботи після сеансу?

Щоб результат від отриманої процедури протримався якомога довше, потрібно дотримуватися певних правил після повернення із салону:

  • протягом 14 днів з моменту введення ботокса не дозволяється приймати гарячий душ чи ванну, а також відвідувати сауну;
  • не дозволяється виконувати різні рухи вгору-вниз, займаючись спортом, це обмеження діє протягом 10 днів з моменту проведення процедури;
  • не можна скрабувати обличчя у тих місцях, де були введені ін’єкції;
  • не дозволяється приймати алкогольні напої протягом 2 тижнів з моменту виконання процедур.

Також можуть бути вказані індивідуальні обмеження для кожного пацієнту. Про це попередить косметолог на консультації.

Тривалість дії препарату

Особливість ботокса – його дія відчувається не одразу. Спостерігати перший ефект можна через 24-72 години, інколи – через 14 днів. Це залежить від індивідуальних особливостей шкіри. Оскільки ботокс – токсин, то він може виводитися із організму через певний час. Середня тривалість результату – 6 місяців. Потім м’язи знову «оживуть», доведеться повторити процедуру.

Протипоказання до введення ботокса

плюси та мінуси ботоксу

Існує не багато протипоказань до введення ін’єкцій ботулотоксину. В першу чергу така процедура не дозволяється жінкам, які очікують народження дитини чи годують малюка грудним молоком. Не дозволяється проводити ін’єкції жінкам із онкологічними захворюваннями, а також тим, у кого є хронічні захворювання шкіри.

Починати введення препарату дозволяється пацієнткам, котрим виповнилося більше 20 років. Але частіше за все до таких маніпуляцій вдаються у віці 30-40 років. Якщо існують якісь індивідуальні протипоказання, то про них обов’язково скаже косметолог.

Переваги процедури

Найважливіша перевага ботулотоксину – мінімальне травмування шкіри. Якщо порівнювати ці маніпуляції із пластичними операціями, то після ботокса відновлення обличчя відбувається набагато швидше і безболісно. Також до переваг такої процедури відносять:

  1. Суттєве розгладжування зморшок. Завдяки проведенню таких ін’єкцій вдається суттєво покращити рівень пружності шкіри, при цьому абсолютно не травмуючи її.
  2. Можливість провести зміни рис обличчя, позбавитися від недоліків. Завдяки таким ін’єкціям можна приховати асиметрії обличчя, змінити його овал. Крім цього, процедура дозволяє позбутися від нерівностей та шрамів на обличчі.
  3. Відсутність больових відчуттів. Ін’єкції проводять під місцевим обезболюванням завдяки чому пацієнти нічого не будуть відчувати під час проведення маніпуляцій.

Після повернення із салону можна спокійно повернутися до звичайних справ, оскільки тривала реабілітація відсутня.

Мінуси проведення процедури

Не зважаючи на велику кількість переваг, потрібно розуміти, що процедура має певні недоліки:

  1. Не стійкий результат. Щоб постійно підтримувати шкіру у тонусі та красі, потрібно регулярно вдаватися до ін’єкцій. Зазвичай ті, хто починають вводити ботулотоксин, змушені проводити процедуру кожні 8-12 місяців.
  2. Можливість побічних ефектів. Якщо введення ботулотоксину довірити непрофесіоналу, то можуть виникнути деякі побічні ефекти. Інколи процедура провокує виникнення запалень в місцях, де виконуються уколи. Крім цього, неякісні препарати можуть призвести до неприродної зміни форми обличчя. Також інколи виникають синці і гематоми на місці введення ін’єкцій.

Кількість побічних ефектів залежить від віку пацієнтки, якості препаратів, які застосовуються, професіоналізму косметолога.

Якщо ви прагнете отримати якісний і стійкий результат від ботулотоксину, звертайтеся до клініки «Авантаж», спеціалісти мають медичну освіту, а для роботи використовуються лише якісні препарати.