(097) 703-14-28, (067) 411-82-90

м. Львів, вул. Моршинська 1

Масаж обличчя: переваги та особливості проведення

Боротьба за красу і молодість – головна ціль багатьох дівчат та жінок. Щоб постійно підтримувати чудовий зовнішній вигляд, а також гарантувати пружність та еластичність шкіри, необхідно використовувати різні косметологічні прийоми. Масаж обличчя від зморшок – одна із важливих процедур, яка допомагає виглядати красиво та попереджувати виникнення зморшок. Проводити такі маніпуляції можна самостійно, але краще звернутися за професійною допомогою косметологів клініки «Авантаж».

Масаж обличчя: переваги та особливості проведення

Якого ефекту можна досягти за допомогою масажу обличчя?

Перед тим як довірити своє обличчя у руки спеціалістів, потрібно розуміти, якого ефекту можна досягти. Завдяки якісним процедурам, вдасться:

  • зменшити набряки, припухлість під повіками;
  • позбавитися від надмірного м’язового напруження, а це в свою чергу дозволяє уникнути виникнення глибоких зморшок;
  • зміцнити м’язову тканину завдяки систематичному проведенні сеансів;
  • побачити покращення циркуляції крові, що дозволяє зменшити виникнення вугрів, почервонінь, плям та інших видимих недоліків;
  • активізувати обмінні процеси, підвищити пружність шкіри прекрасної половини людства.

Досягти чудових результатів зможе кожна жінка, яка прагне покращити власну зовнішність, приділивши трохи уваги обличчю.

Якого ефекту можна досягти за допомогою масажу обличчя?

Які існують види масажу?

Омолоджуючий масаж лиця умовно розділити на 3 види:

  • класичний;
  • пластичний;
  • щипковий.

Незважаючи на те, яка техніка буде обрана, кожна із них дозволяє позбавитися від мімічних зморшок, інших недоліків шкіри максимально швидко. Розглянемо кожен із видів більш детально.

Пластичний

Такі маніпуляції зазвичай проводяться з максимальною інтенсивністю, рухи виконуються швидко та енергійно. При щоденному проведенні такого масажу можна не лише попередити виникнення зморшок, але й позбавитися від пігментації на обличчі, помітно підтягнути шкіру, яка обвисла. Такий тип масажного ліфтингу найкраще підходить для жінок, які уже помітили на своєму лиці велику кількість вікових змін.

Щипковий

Щипковий ще називають лікувальним видом масажу. Він дозволяє побороти зморшки, але призначати його може лише лікар. Такі маніпуляції виконуються при необхідності провести відновлення покрову епітелію, який був змінений через серйозні ушкодження. У такій техніці зазвичай застосовуються щипки, різні натискання. На думку експертів, такий вид масажних маніпуляцій має робити лише професійний майстер, щоб мінімізувати ризик виникнення гематом.

Класичний

Класична техніка полягає у легких розтираннях, прогладжуваннях шкіри. Але вони виконуються згідно певних масажних ліній. Для підсилення такого ефекту знадобиться додаткове використання ефірних масел. Правильна техніка класичного масажу гарантує:

  • відновлення тонусу шкіри обличчя;
  • покращення обмінного процесу в організмі;
  • поліпшення кровообігу.

Професіонали наполягають, що даний вид масажу має проводитися регулярно, це дозволяє не лише зменшити прояви зморшок, але й нормалізувати шкірний баланс.

Також використовується ароматичний вид масажу, який усуває сухість шкіряного покриву, розгладжує складки та покращує загальне самопочуття. Ще один популярний вид масажних маніпуляцій – релаксуючий або косметичний, який знімає напругу, розслабляє та очищує поверхневий шар шкіри. Також приносить користь і вакуумний вид масажу.

Які існують види масажу?

Як відбуваються масажні маніпуляції?

Омолоджуючий масаж обличчя зазвичай проводиться у декілька етапів:

  1. Спочатку косметолог якісно очищає шкіру від бруду, косметики, використовуючи для цього воду чи спеціальні лосьйони.
  2. Далі шкіра перевіряється на наявність ран, вугрів та прищів, при їх виявленні, потрібно перенести сеанс, оскільки їх травмування може призвести до погіршення ситуації, виникнення запалень.
  3. Нанесення спеціального крему для масажу. Заздалегідь спеціаліст повинен порадити, яким засобом краще користуватися, щоб він ідеально підходив для типу шкіри.
  4. Проведення масажних рухів згідно із видом обраного масажу.

Середня тривалість масажу обличчя – від 10 до 20 хвилин. Для досягнення бажаного результату може знадобитися від 7 до 15 курсів. Проте це індивідуально, залежить лише від стану та типу шкіри.

Як відбуваються масажні маніпуляції?

Які існують протипоказання для проведення?

Перед тим, як звертатися до косметологів, необхідно переконатися, що у вас відсутні протипоказання до проведення масажних маніпуляцій. не дозволяється проводити такі процедури при:

  • схильності до розвитку алергічних реакцій, дерматиту, інших порушеннях цілісності шкіри;
  • розвитку вірусних хвороб, наприклад, герпесу;
  • будь-яких захворюваннях, що негативно впливають на стан організму;
  • наявності великих гнійників на шкірі;
  • індивідуальній непереносимості процедури чи речовин, які будуть застосовуватися під час її проведення;
  • зниженому внутрішньочерепному тиску або небезпеці його різкого погіршення.

Також забороняється проводити масажні маніпуляції при куперозі у активній фазі.

Якщо хочете виконати якісний масаж обличчя у Львові, тоді звертайтеся у клініку «Авантаж», де гарантується професійне повернення краси, а також безболісність проведення усіх процедур.