Надмірне потовиділення: боротьба із проблемою

Надмірне потовиділення чи гіпергідроз – проблема багатьох людей, яка викликає величезний дискомфорт, неприємний запах. Гіпергідроз приводить до виникнення великої кількості вологих плям на одязі, липкості рук та ніг. Це все викликає дискомфорт, призводить до почуття невпевненості у собі. Побороти таку проблему можна багатьма способами, але найдієвіше рішення запропонують у клініці «Авантаж».

Надмірне потовиділення

Чому підвищується потовиділення?

Причини потовиділення бувають різними, у кожної людини це відбувається по-різному, але існує ряд головних причин, серед яких:

  1. Психогенний фактор. Постійні хвилювання, переживання, пригніченість стану призводять до локального потіння певних ділянок тіла. Це відбувається через легко збудливу нервову систему. У такому випадку необхідно звернутися за консультацією до психотерапевта і невролога. Лікарі назначать заспокійливі засоби, після чого можна буде переходити до лікування пітливості.
  2. Зайва вага тіла. Підвищене потовиділення під пахвами часто спостерігається у повних людей. Оскільки шкіра виробляє більше жиру, то зупиняється теплообмін. Задля охолодження організму відбувається виділення поту. Щоби позбавитися такої делікатної проблеми у першу чергу потрібно скинути зайву вагу, а уже потім застосовувати народні чи медичні засоби від гіпергідрозу.
  3. Проблеми із щитовидною залозою – причина, чому відбувається потовиділення під пахвами. При підвищенні рівня гормонів щитовидної залози відбувається прискорення обміну речовин, що призводить по збільшення пітливості, згодом виникає дратівливість і безсоння. У такому випадку варто звернутися за допомогою до ендокринолога, пройти певний курс лікування.
  4. Вегето-судинна дистонія. Таке захворювання часто призводить і до підвищення потовиділення. Пацієнтам рекомендують додати більше спортивних навантажень на організм, відкоригувати раціон.
  5. Генетичні фактори. У даному випадку причина гіпергідрозу ховається у генетиці, боротися із гіпергідрозом набагато складніше. Допомогти у такому випадку зможуть лише профілюючі фахівці.

Чому підвищується потовиділення

Часто вагітність провокує виникнення подібних проблем. У такому випадку краще порадитися із лікарем стосовно подальших дій. Розібравшись із причинами надмірного потовиділення, можна переходити до лікування гіпергідрозу у Львові.

Як лікувати гіпергідроз: основні рекомендації

Оскільки підвищена пітливість тіла може бути спричинена багатьма факторами, потрібно в першу чергу позбавитися від них. Також спеціалісти рекомендують дотримуватися таких порад:

  1. Споживати лише корисні продукти без хімічних домішок. Як відомо, токсини провокують збільшення потовиділення. Тому потрібно обмежити споживання фаст-фудів, швидкої їжі, а також їсти якомога більше свіжих фруктів, овочів, горіхів.
  2. Обробляти проблемні ділянки шкіри за допомогою яблучного оцту. Візьміть ватний диск, нанесіть на нього трохи речовини, а потім протріть пахви цим тампоном. Вранці проблемну ділянку обробіть дезодорантом. Якщо проблема не лише на пахвах, а й ногах, тоді можна робити спеціальні ванни на основі води і яблучного оцту.
  3. Застосовувати харчову соду. Візьміть півсклянки кукурудзяного крохмалю, змішайте із ефірним маслом лаванди, обробіть пахви, залиште до повного висихання.

Також спеціалісти рекомендують тим, у кого надмірна пітливість під пахвами вдатися до практикування йоги. Ця практика дозволяє досягнути гармонії, віднайти внутрішній спокій, стабілізувати емоційний стан. Особливо така методика допомагає тим, у кого пітливість під пахвами викликана нервовими чи стресовими ситуаціями.

Як лікувати гіпергідроз

Проблемні ділянки можна обробляти кокосовою олією, наносячи засіб масажними рухами на потрібні зони. Дозволяється навіть поєднання такого засобу із харчовою содою. Ну і звичайно, тим у кого, висока пітливість, не варто забувати про антиперспіранти, тальки чи спеціальні пудри для обробки тіла. Галузь косметології пропонує багато варіантів для вирішення проблеми.

Лікування гіпергідрозу народними методами

Одним із дієвих засобів, як лікувати гіпергідроз, є використання народної медицини. Звичайно її ефект важко порівняти із тим, що надає професійна терапія, проте певні результати можна помітити. Розглянемо найдієвіші засоби для вирішення проблеми.

Застосування шавлії

Досить легко відбувається лікування потовиділення за допомогою шавлії. Необхідно взяти 1 ст. л. сухого листя рослини, потім заварити в 1-2 чашках води, дочекатися поки засіб досягне кімнатної температури, після чого застосовувати відвар для пахв, підошв ніг, інших ділянок тіла. Додатково рекомендується пити по 1 склянці чаю із шавлії, заварюючи по 1 ч. л. листя.

Алоє вера

Гіпергідроз пахв можна побороти, застосовуючи сік листя алоє. Його можна наносити на тіло за допомогою піпетки чи робити примочки розрізаним листям рослини.

Алоє вера

Ромашковий настій

Підвищена пітливість під пахвами суттєво зменшується за допомогою настою ромашки. Для його приготування необхідно взяти 3 ст. л. сухого ромашкового цвіту, який заливається літром води, настоюється протягом 60 хвилин. Далі у розчин додається харчова сода, ретельно змішується. Отриманим засобом проводиться обробка ділянок, на яких відзначається підвищення пітливості.

Ромашковий настій

Спиртовий розчин гліцерину та лимону

Позбавити від надмірного потовиділення долонь зможе розчин на основі медичного спирту, лимону та гліцерину. Необхідно змішати сік лимона зі спиртом, гліцерином (пропорції – 1:1:2). Потім отриманим розчином необхідно протирати руки після кожного миття.

Кора калини

Лікування підвищеної пітливості проводиться і за допомогою калинової кори. 10 г такої сировини необхідно залити 250 мл води, поставити на повільний вогонь, потім лишити на 2 години, процідити. Отриманим розчином необхідно оброблювати проблемні ділянки шкіри.

Професійне вирішення проблеми

Якщо ви займаєтеся пошуками лікування надмірного потовиділення під пахвами, звертайтеся у клініку «Авантаж». Ми гарантуємо ефективне позбавлення від даної проблеми за допомогою ін’єкцій ботулотоксину. Завдяки такій процедурі відбувається блокування нервових шляхів, які відповідають за стимуляцію роботи потових залоз.

Професійне вирішення проблеми

Процес майже безболісний, для роботи використовують тонкі голки, якими і вводиться препарат. Ефект від проведеної процедури тримається протягом 6-9 місяців, після чого його доведеться поновлювати. Ботокс – універсальні ліки від гіпергідрозу, які підходять практично усім, за винятком пацієнтів, які мають індивідуальні чутливість до складових препаратів, та вагітних жінок. Вартість такого лікування у нашій клініці – доступна, що дозволяє кожному бажаючому звернутися за професійною допомогою.

Лікування надмірного потовиділення у клініці «Авантаж» – вірний шлях до вирішення проблеми. Ми гарантуємо якісний результат та безпечність процедури.