Найефективніші види чисток обличчя

Навіть не дивлячись на постійний правильний догляд за шкірою обличчя, на ній накопичуються забруднення, пилюка, та й звичайні, всім знайомі, «чорні точки». Але і цю проблему можна вирішити! Чистка обличчя – це панацея від усіх шкірних забруднень, але зараз дівчата стикаються з проблемою вибору конкретного методу цієї процедури. Яка чистка обличчя краще, і які методи доступні зараз – спробуємо розібратися з цією задачкою.

Яка чистка обличчя найефективніша? Для кожної – своя!

Види чисток обличчя

Ось так все просто – поки що немає універсальної, найкращої і підходящої абсолютно всім чистки. Але є безліч методів, і у кожного свої особливості, і серед них Ви обов’язково зможете знайти щось підходяще. Отже, чистка обличчя – яка буває?

  • Мануальна чистка – це простий спосіб, який не вимагає додаткових інструментів. Всі дії косметолог виконує просто своїми руками. Це варіант досить таки болючий, і після нього залишаються сліди на шкірі протягом дня або двох. Але кращого для жирної шкіри не знайти – адже таким методом можна видалити навіть глибокі забруднення і сальні пробки.
  • Механічне чищення схоже з попереднім варіантом, але в ній вже використовується спеціальний інструмент. Цей метод не такий болючий для шкіри.
  • Чищення обличчя, яка проводиться за допомогою ультразвукових хвиль, поєднує в собі ще й масаж обличчя – це швидкий спосіб поліпшити стан шкіри. До того ж, це безболісно і безпечно.
  • Один з апаратних засобів – це вакуумна очищення. Спеціальна установка просто «витягує» забруднення зі шкіри. Але в процедурі є значний мінус – вона підходить тільки для невеликих ділянок шкіри.
  • Лазерний спосіб очищення багато хто вважає кращим – під час процедури видаляються забруднення і пошкоджені клітини шкіри. При цьому поліпшується обмін речовин всередині шкіри, але остаточний результат від процедури дівчата зможуть оцінити через кілька днів.
  • Хімічна чистка підходить багатьом, а її ефект спрямований на видалення забруднень і ороговілих клітин, але при цьому не прибираються сальні пробки. Шкіра очищається за допомогою спеціальних косметологічних препаратів, до складу яких входять органічні кислоти.
  • Гальванічне чищення – це ще один апаратний спосіб. Суть методу у використанні несильного струму, а ефект приблизно такий же, як у неглибокого пілінгу. Варто зазначити, що такий варіант підходить не всім.

Очистіть свою шкіру від зайвого – запишіться на чистку обличчя в клініку Avantage!

Чистка обличчя – як часто робити для кращого результату?

Шкіра любить регулярний догляд, але чистка обличчя досить серйозна процедура, і рекомендується робити її раз в сезон – тобто приблизно 3 або 4 рази на рік.

Також не варто записуватися на чистку за день або два до якої-небудь важливої ​​події (випускного балу, будь-якого святкування) – потрібно пам’ятати про те, що шкірі знадобитися час на відновлення після будь-якої, навіть самої делікатної чистки.
Пробуйте різні варіанти чисток, і Ви обов’язково знайдете кращий для себе метод!

Матвіїв Ольга Степанівна

Лікар-дерматолог, косметолог