Мезотерапія волосся – що представляє собою процедура

Слабке і рідке волосся нікого не радує, це викликає потребу передивитись свій ухід за ним і прийняти термінові дії для покращення його стану. Одним із дійових методів поліпшення ситуації є мезотерапія волосся. Цей спосіб може усунути ряд проблем з локонами і шкірою голови. Така процедура помагає зупинити випадіння прядок.

Процедура мезотерапія

Процедура мезотерапія – що воно?

Інноваційна методика, спеціально розроблена для покращення стану волосся, її розробили лікарі-трихологи. Під час її проведення в шкіру голови вводять спеціальні розчини за допомогою ін’єкцій безпосередньо в волосяні цибулини.

В складі цих розчинів міститься багато поживних речовин, мінералів і вітамінів. Найчастіше в них присутні амінокислоти, цинк и вітаміни групи В. Саме ці речовини ефективні при випадінні волосся.

Дія мезотерапії спрямована в першу чергу на лікування різних захворювань волосяних цибулин і шкіри голови. Процес втрати пасм призупиняється вже після п’ятої процедури, як раз за цей період проходить стимулювання волосяних фолікул і навіть ті, що були в сплячому стані знов дають новий волосок. А після восьмого сеансу посилюється ріст волосся.

Висока ефективність косметичної процедури обумовлена прямим потраплянням корисних речовин в область поразки. На відміну від традиційних методик при мезотерапії діючі мікроелементи проникають в шкіру глибоко. Тому її назначають для усунення наступних відхилень:

  • зміцнення локонів;
  • зупинки випадіння волосся;
  • відновлення втрачених властивостей шкіри голови;
  • прискорення процесів кровопостачання;
  • збільшення фази активного росту;
  • покращення роботи сальних залоз.

Ефективність мезотерапії

Ефективність мезотерапії

Результати лікування за допомогою неї будуть залежати від особливостей організму, а також від причин які викликали проблему з волоссям. Процедура включає в себе декілька сеансів, десь приблизно 10, між ними витримується рівний інтервал. Терапія може тривати три місяці.

Кожен тиждень проводиться тільки один лікувальний сеанс, на відміну від мезотерапії обличчя, котра може відбуватися з інтервалом у три дні. Середня тривалість сеансу становить четверть години. Коли весь період лікування буде позаду необхідно хоча б раз на два місяці проводити підтримуючи процедури. А якщо серйозно поставитися до проблеми з волоссям, то лікарі радять пройти декілька курсів, витримуючи між ними інтервал якнайменше в три місяці. Періодичність і тривалість терапії встановлює лікар-трихолог, а ні в якому разі не сам пацієнт.

Проводиться вона за допомогою спеціального інструмента – мезоінжектора або з використанням шприца, але голки на ньому повинні бути довгими і тонкими. Після введення обраного препарату в клітинах проходить запальний процес, їх міжклітинний простір заповнюється ферментами розчину і в них відбувається накопичення фібрину, лімфоцитів, лейкоцитів і еритроцитів. За рахунок них виробляються активні молекули, котрі сприяють фактору росту, а також вони посилюють зволоження шкіри, що виключає виникнення декількох захворювань, в тому числі і лупу.

При грамотному застосуванні цієї методики можна досягти вражаючих результатів, а також наситити шкіру і волосся необхідними речовинами, а вони на подяку зможуть зупинити процес випадіння і зроблять локони здоровими.

Показання до проведення процедури

До мезотерапії долучаються, коли хочуть не тільки вирішити проблему з втратою волосся, але й покращити їх стан, а також у випадках появи:

  • дуже сильно посічених кінців;
  • лупи або себореї;
  • стригучого лишая;
  • постійного свербіжу волосистої частини голови;
  • ослаблення і витончення пасм.

Але мезотерапія не може бути панацеєю від усіх болячок волосся і шкіри, тим паче якщо проблеми скриті в хронічних патологіях або сильних стресах чи пов’язані з гормональним дисбалансом.

Противопоказання

Дуже часто «волосепад» приходиться на період вагітності чи час після пологів, але проходити мезотерапію як раз в цей період неможна, вона тільки нашкодить, навіть дитині. До того ж до цієї процедури є ряд інших противопоказань:

  • цукровий діабет;
  • захворювання крові;
  • запалення на ділянках шкіри;
  • жовчнокам’яне захворювання;
  • алергія або індивідуальна непереносимість складових обраного розчину;
  • онкологія;
  • епілепсія;
  • люба хвороба, пов’язана з кровотворенням;
  • грибкові, вірусні і бактеріальні інфекції.

Перед проведенням процедури береться внутрішньошкірна проба на індивідуальну непереносимість лікарського розчину.
Показання та Противопоказання мезотерапії

Підготовка до процедури

Для успішного проведення процедури треба досконало підготуватися, щоб запобігти виникненню побічних явищ.

Підготовчими діями мають бути:

  • відмова від прийому ібупрофену і аспірину на протязі тижня до моменту проведення першого сеансу;
  • за годину до голковколювання шкіру оброблюють знеболюючим засобом, яким може виступати крем;
  • на самому початку процедури на шкуру наноситься антисептичний препарат.

Якщо застосовується косметичний пістолет, то розчин вводиться під шкіру за допомогою маленької голки, а якщо шприцом, то завдяки довгої. Перед сеансом лікар радиться з пацієнтом, що до вибору лікувального коктейлю, тому що можуть застосовуватись декілька практично однакових составів.

Процедура проводиться після того, як пацієнт займе горизонтальне положення. Розчин вводиться на глибину до 3 мм, уколи ставляться на відстані 1-1,5 см. Після процедури оброблену шкіру змазують етиловим спиртом, щоб запобігти її запалення.

Процедура на волосистій частині голови так само як і мезотерапія тіла не викликає неприємних відчуттів, можливо тільки легке поколювання, та незначне печіння, яке зразу після припинення введення препарату проходить. Якщо пацієнт скаржиться на біль, то процедуру проводять з обов’язковим застосуванням знеболюючих засобів.

Відразу після процедури на шкірі можуть появитися синці, але вони зникають самі через день або на через тиждень. Ідеальний час для проведення процедури – це вересень-жовтень або квітень-травень.

Особливі рекомендації

Щоб не мучитися після мезотерапії незрозумілими побічними діями слід притримуватися певних обмежень:

  • після сеансу неможна приймати душ впродовж 8 годин;
  • мити повністю голову можна буде тільки через два дня;
  • не допустимо засмагати чи відвідувати солярій в продовж двох днів;
  • в продовж 12 годин після мезотерапії мити волосся або наносити на них інші засоби.

Косметологічна клініка Avantage пропонує пройти ефективний курс мезотерапії під наглядом висококваліфікованих спеціалістів. Його вартість буде залежить від обраного розчину, тривалості курсу і використання анестезуючих засобів. Той, хто хоче бути здоровим і успішним завжди інвестує в себе, тож не проґавте свій шанс допомогти волоссю і собі виглядати краще.