(097) 703-14-28, (067) 411-82-90

м. Львів, вул. Моршинська 1

Популярні методи лікування прищів на обиччі

Прищі – проблема багатьох жінок різного віку. Незалежно від типу шкіри та догляду за нею, такі неприємні дефекти виникають у найпомітніших місцях. Щоб розібратися із тим, як лікувати прищі на обличчі, необхідно зрозуміти причину їх виникнення, а уже потім розглядати популярні способи лікування.

Основні причини виникнення прищів

Причин виникнення прищів досить багато. У дівчат підліткового віку вони виникають через гормональні збої. Деякі жінки відзначають появу прищів напередодні менструації, під час стресових ситуацій, через постійні недосипання та перевтому.

Однією із поширених причин виникнення прищів вважаються мікроби, які потрапляють на обличчя через торкання брудними руками. Розібратися із тим, що послужило причиною виникнення прищів саме у вашому випадку, а також підібрати найбільш підходящий спосіб вирішення проблеми зможе лише професійний лікар-дерматолог.

Варто переглянути: Найефективніші види чисток обличчя

Комусь знадобиться лікувальна чистка обличчя, а хтось може обмежитися і звичайним очищенням. У клініці «Авантаж» займаються професійним доглядом за обличчям, тому зможуть допомогти у будь-якій ситуації.

Допомога дерматолога

як лікувати прищі

Як лікувати прищі розкаже дерматолог. Особливо актуальним вважається звернення пацієнтів до лікаря, якщо висипання продовжуються систематично та не зникають після використання підручних засобів косметології чи гігієни.

Перше, що зробить лікар – обстежить прищі, адже місце їхнього знаходження може вказати на проблеми в організмі. Якщо висипання і почервоніння локалізуються в зоні підборіддя, це означає, що у пацієнтки порушена робота ендокринної чи травної систем. Також це може свідчити про високу кількість чоловічого гормону в організмі. При виникненні прищів на лобі, слід звернути увагу на режим харчування, а також роботу сечового міхура. Висипання на носі сигналізують про проблеми серцево-судинної системи, зниження імунітету.

Лікар-дерматолог не тільки визначать із чим пов’язана проблема висипань на обличчі, але й порекомендує найбільш дієві методи боротьби із ними. Не завжди популярні косметологічні бренди корисні для шкіри, а деякі із них можуть виявитися навіть шкідливими для шкіри. У більшості випадків звичайна класична (гігієнічна) чистка обличчя набагато корисніша ніж використання засобів від розрекламованих брендів. Розібратися із усіма нюансами зможе лише кваліфікований спеціаліст.

Які народні методи найбільш ефективні для лікування прищів?

Якщо розумно підходити до лікування прищів народними засобами, можна досягти непоганих результатів. Але потрібно надзвичайно уважно ставитися до компонентів, які рекомендуються народною косметологією. Домашні маски будуть ефективними лише у випадку, якщо використовуватимуться систематично. Розглянемо найбільш дієві серед них.

На основі алое

Необхідно вичавити сік із листя алое, яке заздалегідь (за 7 днів) було вирване і покладене у темне місце. Такий засіб дуже добре дезінфікує, зменшує запальний процес. Шкіру протирають ватними дисками, змоченими в соку. Також можна робити примочки із засобу, прикладаючи марлю із частинками листочків на проблемні ділянки.

Зі звіробою

Звіробій надзвичайно корисний для жінок із жирним типом шкіри. Настій із такої рослини не лише позбавляє обличчя від бактерій, але і зменшує кількість шкірного сала. Щоб приготувати засіб, необхідно взяти 200-250 г сухої трави, залити її 500 мл кип’яченої води та проварити протягом 30-ти хвилин. Приготований розчин використовується для протирання обличчя, різних примочок. Таким же способом можна робити косметичні засоби із полину.

Із глини

Глиняні маски – ефективний спосіб нормалізувати кількість шкірного сала. Найбільш дієвою вважається блакитна та чорна глина. Її можна придбати у аптеці або магазині косметики. Глину змішують із водою чи трав’яними відварами, а потім рівномірно наносять на обличчя. Використання глини зменшує блиск шкіри, допомагає позбавитися від пор та чорних точок на обличчі, а це в свою чергу, зменшує імовірність виникнення запалень.

Мед та лимон

Універсальний засіб (якщо відсутня алергія на мед) готується на основі лимону та меду. 1 ст. л. меду змішують із чайною ложкою лимонного соку. Приготованим засобом обробляють обличчя, що підсушує шкіру, зменшує кількість бактерій.

народні способи лікування прищів

Що пропонує професійна косметологія?

Досягнути найкращого результату у боротьбі із прищами можна лише за допомогою процедур, що проводяться у клініках чи салонах краси. Найбільш популярна комбінована та ультразвукова чистка.

Варто переглянути: Всі види чисток, які виконуються в косметологічній клініці Авантаж

Ефект від комбінованої чистки

Комбінована чистка обличчя – використання спеціальних масок для обличчя у поєднанні із ручним масажем та використанні ультразвукового апарату на проблемних ділянках. Процедура не приносить дискомфорту, пацієнт не відчуває болі. Комбінована чистка проводиться незалежно від віку жінки та пори року (адже пілінги, наприклад, не дозволяється виконувати в літню пору).

Основні показання для комбінованої чистки:

  • висипання на шкірі, вугрі;
  • наявність комедонів на обличчі;
  • запалення шкіри;
  • нездоровий колір шкіри.

Процедура виконується в декілька етапів:

  1. Демікаяж та підготовка обличчя. Для цього шкіра очищається за допомогою спеціального молочка.
  2. Проведення легкого скрабування, щоб розкрити пори, підвищити ефективність процедури. Скрабування дозволяє видалити частки відмерлого епітелію, бруд та пил зі шкіри.
  3. Проведення ручного масажу. Це необхідно, щоб м’язи розслабилися, а чутливість шкіри підвищилася.
  4. Розпарювання обличчя теплою водою. Це дозволяє розм’ягчити вміст закупорених пір. Якщо у пацієнтки купероз, використовується інший метод – нанесення спеціального гелю, що робить роговий шар пухкішим.
  5. Видалення гнійників спеціальним інструментом. За необхідності можливе видалення прищів ручним способом.
  6. Очищення шкіри ультразвуком. Для цього використовують спеціальну лопаточку.

Після завершення процедури шкіру зволожують спеціальними засобами.

Результат комбінованої чистки:

  • глибоке очищення шкіри;
  • відновлення нормального кровообігу;
  • покращення кольору обличчя;
  • очищення шкіри від комедонів та прищів;
  • підтягнення овалу обличчя та його контурів.

Завдяки такому очищенню ще й зникають мімічні зморшки.

ультразвукова чистка обличчя

Особливості ультразвукової чистки

Ультразвукова чистка – очищення шкіри за допомогою спеціального апарату. Завдяки такій процедурі можна не лише позбавитися від прищів, чорних точок на обличчі, а й звузити пори, вивести сальні пробки, покращити колір обличчя, вирівняти його рельєф.

Процедура показана при розширених порах, комедонах, ороговілості шкіри. За допомогою ультразвукового апарату шкіра швидко відновлюється, зменшується рівень почервоніння, подразнення та лущення.

Спеціалісти клініки «Авантаж» знають, як правильно лікувати прищі та висипання на обличчі, тому зможуть підібрати дієвий спосіб лікування для будь-якої проблеми. Звертайтеся до кваліфікованих дерматологів і ваша шкіра буде завжди виглядати молодою та здоровою.