(097) 703-14-28, (067) 411-82-90

м. Львів, вул. Моршинська 1

Правила догляду за шкірою після 40 років

Жінка – тендітне створіння, котре прагне завжди виглядати красиво та молодо. Незважаючи на цифру у паспорті, якщо використовувати правильні секрети та засоби догляду за обличчям, можна зупинити час та мати чудовий вигляд завжди. Пропонуємо розглянути, яким має бути догляд за шкірою обличчя після 40, щоб зберегти її красу та молодість.

Загальні рекомендації

Для збереження пружності та щільності шкіри потрібно дотримуватися декількох правил краси:

  1. 2 рази в день вранці і ввечері потрібно очищати обличчя від декоративної косметики. Не можна лягати спати із макіяжем, оскільки це погано впливає на стан шкіри.
  2. Використовуйте правильну доглядову косметику, робіть пілінгита спеціальні очищаючі маски. Ідеальний інтервал між процедурами – 7-10 днів.
  3. Бережіть обличчя від ультрафіолетових променів. Вони приводять до сухості і старіння шкіри. Використовуйте спеціальні креми ізSPF, який складає мінімум 15%.
  4. Спіть не менше 8 годин. Завдяки повноцінному сну та відпочинку шкіра зможе набратися сил, зменшаться кола під очима.
  5. Захищайте шкіру від вітрів, дощу, холодного вітру та інших природних факторів. Для цього застосовуйте спеціальні тональні засоби та відповідні креми.
  6. Займайтеся спортом, йогою чи розтяжкою. Будь-які фізичні навантаження покращують травлення і кровообіг. Це дозволяє шкірі бути надзвичайно здоровою та красивою.

Також не забувайте пити по 2 літри чистої води, менше реагувати на стресові ситуації. Знайдіть «свого» косметолога, котрий підбере правильний догляд для Вашої шкіри та надасть поради у виборі потрібних засобів.

Правила догляду за шкірою після 40 років

Декілька способів покращити стан шкіри

Правильний догляд за шкірою обличчя після 40 років полягає не тільки у дотриманні загальних рекомендацій. Потрібно приділяти увагу й іншим важливим моментам. Розглянемо деякі із них.

Гімнастика

Гімнастика для обличчя або фейсбілдінг – тренування лицьових м’язів, завдяки якому можна позбавитися від мімічних морщин, мішків, які виникають під очима, а також інших проблем, що з’являються із віком.

Досить популярна та ефективна вправа «Обертання очей». Закрийте очі, за допомогою середніх пальців відтягуйте дерму зовнішніх куточків очей в різні сторони. Потім робіть кругові обертання очними яблуками. Виконуйте по 10 обертів у кожен бік.

Ще одна вправа – «Підйом брів». Прикладіть пальці рук (за винятком великого) до зони, що розташована під бровами, підтягніть їх. На 5 секунд зафіксуйте очі у закритому положенні, потім – розімкніть повіки, але натискайте на шкіру під бровами, далі – розслабте м’язи. Повторюйте вправу 10 разів.

Декілька способів покращити стан шкіри

Пілінги

Щоб підтримувати шкіру у тонусі, потрібно регулярно проводити пілінги. Вони видаляють відмерлі клітини епідермісу, що дозволяє шкірі вільно дихати. Підібрати необхідний варіант процедури допоможе косметолог. У клініці «Авантаж» працюють лише досвідчені фахівці, які порекомендують оптимальний вид пілінгу та проведуть процедуру.

Маски для омолодження

Регулярне використання масок для омолодження шкіри дозволяє отримати досить гарні результати. Щоб приготувати такі засоби, знадобляться досить прості інгредієнти. Бажаючи зволожити суху дерму, обирайте маски із сиру, овочів та свіжих фруктів.

Задля очищення шкірного покриву використовуються маски на основі меду та пластівців із гліцерином. Щоб досягти помітного омолодження, потрібно використовувати маски та основі домашнього сиру, меду та лимону.

Ін’єкційні способи вирішення проблеми

Ін’єкційні способи вирішення проблеми

Сучасна косметологія не стоїть на місці, що дозволяє підібрати найбільш оптимальний варіант догляду за обличчям, зберегти його молодість та красу. Розглянемо найбільш популярні та дієві.

Мезотерапія

Мезотерапія обличчя – назва індивідуальної методики задля омолодження шкіри. Процедура полягає у введенні невеликої кількості препаратів під шкіру, що стимулює природні регенераційні процеси. До переваг мезотерапії відносять:

  • незначну інвазивність – введення лікувальних коктейлів проводиться під шкіру, але не глибше, ніж 5 мм, для таких цілей застосовують найтоншу голку;
  • універсальність процедури – ін’єкції проводяться на будь-якій ділянці тіла та обличчя;
  • унікальна дія – ін’єкції покращують стан проблемних зон, ініціюють появу еластину та колагену, а також гіалуронової кислоти;
  • довготривалий ефект, який триває до 1 року.

Щоб позбавитися зморшок потрібно провести 4-5 сеансів із інтервалом в 7 днів. Проте це дуже індивідуально, тому краще проконсультуватися із лікарем. Тривалість безпосередньо процедури – від 15 хвилин до півгодини.

Контурна пластика

Контурна пластика

Контурна пластика – назва процедури, яка полягає у введенні філерів, в основі яких є гіалуронова кислота. Завдяки цьому суттєво покращується зовнішній вигляд носогубних складок, вилиць та підборіддя. Результати після процедур:

  • позбавлення від зморшок на ділянці під і над губами;
  • коригування носо-губних складок;
  • розгладження зморшок на чолі;
  • позбавлення від ознак старіння між бровами, а також на повіках.

Підібрати найбільш підходящий варіант омолодження шкіри зможе тільки кваліфікований спеціаліст. Саме такі працюють у клініці «Авантаж». Звертайтеся, щоб отримати відмінні результати та позбавитися від ознак старіння.