Як доглядати за шкірою шиї: правила та основні рекомендації

Вікові зміни зазвичай дуже помітні в зоні шкіри шиї. Вона стає сухою, дряблою, з’являються вертикальні тяжі, горизонтальні лінії (кільця Венери), а також проявляється друге підборіддя. Щоб не допустити таких явищ, або хоча б уже зменшити їхні прояви, необхідно правильно доглядати за шкірою. Розглянемо основні правила, яких варто дотримуватися для створення ідеальної краси шиї.

Догляд за шкірою шиї

Правильне зволоження

Регулярне зволоження шкіри – правило, яке знають усі. Проте далеко не всі його дотримуються. Підібравши крем для обличчя, не варто забувати наносити його і на шию. Використовуйте для нанесення плавні рухи, працюйте знизу та рухайтесь догори. Крім кремів, можна застосовувати спеціальні маски на основі натуральних продуктів.

Найбільш дієвими є такі маски:

  1. Борошно та дріжджі. Підготуйте теплу воду, борошно та дріжджі. Замісіть тісто (не дуже круте), накладіть його тонким шаром на проблемну ділянку, залишите на 25-30 хв. Така маска гарантує підтримання тонусу, покращення пружності шкіри. Для досягнення потрібного результату потрібно накладати таку маску кожні 2 дні. Тривалість курсу – 2-3 тижні.
  2. Картопляне пюре. Візьміть 300 г картопляного пюре (свіже приготованого), охолодіть. Додайте до маси 1 ч. л. гліцерину та оливкової олії. Потім такий компрес накладається на шию, закутується теплим шарфом. Тривалість сеансу – до 20 хвилин. Далі – маска змивається водою.

Щоб досягнути помітних результатів важлива регулярність та старанне виконання усіх процедур.

Збагачений раціон

Щоб виглядати молодо та привабливо, потрібно додати до раціону достатню кількість вітаміну С. Речовина покращує вироблення колагену, який відповідає за пружність та еластичність шкіри. Відмінними джерелами вітаміну є ягоди, помідори та цитрусові фрукти. Додавайте їх до свого денного раціону.

Також незамінні помічники у створенні молодості шиї та обличчя – жирні кислоти омега 6 та омега 3. Вони гарантовано будуть зволожувати шкіру, зберігати молодість та пружність епітелію. Додайте до раціону авокадо, олію, горіхи та рибу.

Спеціальна гімнастика

Існує досить багато вправ, які дозволять покращити стан шкіри на шиї. Пропонуємо розглянути такі варіанти:

  1. Потрібно сісти рівно. Далі – рухати вперед-назад нижньою щелепою.
  2. За допомогою губ скручується трубочка. У такому стані вони затискаються на 5-7 секунд. Далі – повторюйте рух, змінюючи «трубочку» на «літеру І».
  3. У рівному сидячому положенні потрібно прикласти долоню до лобу. Лобом натискайте на руку, не нахиляючи голову. У такому положенні потрібно просидіти до 12 секунд.
  4. Голова закидається назад, рот – відкривається. Потрібно нижньою губою тягнутися до верхньої, не змикаючи зуби. Виконайте декілька повторів.

Для досягнення помітного результату потрібно виконувати такий комплекс по 2 рази на добу. Корисним буде виконання звичайної розминки, яка покращить кровообіг, наситить клітини киснем, триматиме шийні м’язи у відповідному тонусі.

все про догляд за шкірою шиї

Допомога спеціалістів

Якщо в домашніх умовах покращити стан шкіри шиї не вдалося, тоді краще звернутися до фахівців, котрі працюють у клініці «Авантаж». У медичному центрі велика кількість процедур, які дозволять повернути молодість та красу. Розглянемо найбільш поширені:

  1. Плазмоліфтинг. Для виконання такої процедури потрібна власна плазма пацієнта, збагачена тромбоцитами. Для досягнення помітного результату потрібно 1-4 сеанси, в залежності від стану шкіри.
  2. Мезотерапія. Це спосіб ін’єкційного введення в організм різних біологічно активних речовин. Дозволяє покращити тонус шкіри, позбавитися від зморшок, зробити зону більш пружною та привабливою.
  3. Ревіталізація. Метод корекції недоліків шкіри за допомогою введення гіалуронової кислоти (нестабілізованої). Завдяки цьому у тканинах краще затримується волога, процес зневоднення припиняється, а тургор шкіри суттєво покращується.

Правильний догляд та трішки зусиль лікарів-косметологів гарантовано зробить зону шиї молодою та привабливою.