(097) 703-14-28, (067) 411-82-90

м. Львів, вул. Моршинська 1

Правильний догляд за волоссям: основні рекомендації

Красиве та доглянуте волосся – ознака сучасної та впевненої у собі жінки та дівчини. На жаль, стресові фактори, навколишнє середовище та захворювання негативно впливають на стан волосся, роблять його ламким, сухим, призводять до випадіння. І вирішувати таку проблему потрібно професійно, адже самотужки впоратися за допомогою якихось домашніх засобів, не вийде. Пропонуємо у цій статті розібратися у тому, як правильно доглядати за волоссям, щоб воно було здоровим та красивим.

Правильний догляд за волоссям: основні рекомендації

Основні секрети догляду за волоссям

Перше, що необхідно зробити – підібрати правильний домашній догляд. При виборі шампунів та кондиціонерів та масок потрібно звертати увагу на:

  • тип шкіри голови, жирна, суха, чутлива, нормальна;
  • наявність чи відсутність лупи, сухості, жирності, себореї;
  • структуру та товщину довжени волосся, оскільки догляд за пористим, кучерявим волоссям відрізняється від того, як доглядати за тонким волоссям;
  • обов’язково користуватись термозахисними засобами при термічній обробці волосся (фен, вирівнювач, плойка).

Потрібно розуміти різницю між шампунями для сухого та жирного волосся. У першого типу високий рівень pH для нейтралізації шкірного сала. Другі шампуні з низьким pH не спроможні впоратися із шкірним салом. Це призведе до накопичення забруднень.

Догляд за посіченим волоссям потребує не лише використання шампунів та кондиціонерів, але й додаткових засобів –  масок, олійок. Пошкоджене волосся потребує засобів, що мають позначку «для відновлення».

Фарбоване волосся потребує особливого догляду. В першу чергу, потрібно користуватися тільки професійними шампунями для фарбованого волосся. «Чому це потрібно робити?» – тому що професійний шампунь має свій pH. Для фарбованого волосся підходять кислі шампуні: з низьким рівнем лугів з pH 5.5. Таким чином, вони дбайливо очищають волосся, не зачіпаючи колірний пігмент.

Основні поради по догляду за волоссям:

  • миття голови потрібно у міру необхідності – як тільки шкіри голови забруднилися і має не естетичний вигляж, так і можна мити, але не потрібно робити це занадто часто;
  • мити голову потрібно два рази, перший етап очишення легке поверхневе, друге глибоке;
  • миємо шкіру голову, а не повнітю волосся. Піни що стікає достатньо для очищення довжини;
  • через гарячу воду посилюється робота сальних залоз, тому краще віддавати перевагу теплій воді;
  • для кондиціонера, бальзама використовується лише прохолодна рідина;
  • бальзам, кондиціонер наноситься на довживу волосся. Відстань від кореня має бути 10 см.;
  • не розчісувати вологе волосся, це призводить до руйнування структури волосся;
  • сушити краще рушником чи природнім шляхом, оскільки фен пошкоджує волосся.

Розібратися із тим, як правильно доглядати за волоссям, щоб воно швидко росло, зможуть лікарі косметології «Авантаж». Вони не тільки нададуть рекомендації, але і підберуть професійний догляд за волоссям.

Що має бути в арсеналі кожної жінки?

Для регулярного використання повинен бути шампунь та ополіскувач (бальзам, кондиціонер). Також необхідна живильна маска, яка наноситься на волосся до 1 раз на тиждень для глибокого зволоження. Пілінг для шкіри голови, очищення шкіри від навколишніх забруднень. Це допоможе зменшити виділення шкірного сала, покращить кровообіг та стимулює ріст. Та термозахисний крем або спрей, в разі необхідності використання фена, утюжка чи плойки.

Для чутливої шкіри знадобиться спеціальна маска, яка буде наноситися на шкіру голови для заспокоєння подразнення.

Правильний догляд за волоссям у косметології Avant’age

Коли лише домашнього догляду мало, потрібно підключати процедури, які пропонують лікарі трихологи. Зокрема, у косметології «Авантаж» проводиться:

  1. Мезотерапія. Це введення у шкіру голови спеціальних мезококтейлів задля покращення стану та росту волосся. Ми використовуємо багато різних мезотерапій. INNO Hair Loss – щоб не допустити випадіння волосся та простимулювати їх ріст. Ще один засіб – INNO Vitamin Compleх, що підтримує здоров’я будь-якого типу волосся. Корисні речовини проникають глибоко у шкіру, зміцнюють фолікули та роблять волосся набагато міцнішим.
  2. Лікування випадіння волосся за допомогою плазмотерапії. Дієвий спосіб, що полягає у заборі крові пацієнта, її центрифугуванні, отриманні плазми та її введенні у шкіру голови. Дієвий метод, який суттєво покращує стан волосся, наповнює їх корисними речовинами, перешкоджає випадінню.

Правильний догляд за волоссям: основні рекомендації4

Для того, щоб підібрати догляд за пошкодженим волоссям влітку чи взимку, звертайтеся до лікаря трихолога нашої клініки. Після консультації фахівці зможуть надати професійне рішення проблеми.

 

Марта Гладун Богданівна

Лікар-дерматолог, косметолог