Як очистити шкіру обличчя?

Це питання часто лунає від жінок та дівчат, які слідкують за красою свого обличчя. Насамперед варто знати, що до цього слід підходити відповідально, не використовуючи дешеві косметичні засоби та не проводячи жодних домашніх процедур. Це не лише не дасть ніякого результату, але може нашкодити шкірі. Процедури з очищення шкіри призводить до появи запалень, акне, з’являються зморшки та плями. Вирішивши очистити шкіру, варто звернутися за допомогою до спеціаліста.

Як очистити шкіру обличчя?

Як правильно очистити шкіру обличчя? Підкаже лікар!

Він також і здійснить цю процедуру, підібравши необхідні косметичні засоби відносно вашого типу шкіри. Визначено чотири типи шкіри, кожен з яких має характерні особливості:

  • нормальний – шкіра виглядає здоровою, має вузькі пори та достатньо зволожена природнім шляхом,
  • сухий – тьмяний колір, подекуди з’являється відчуття стягнутості. Така шкіра часто лущиться та схильна до появи запалень,
  • жирний – пори дуже помітні, а рівень виділення шкірного сала підвищений. Часто з’являються прищі та акне, а також без нормального догляду дуже швидко з’являються жирний блиск,
  • комбінований – для цього типу характерна суха шкіра на щоках та жирна шкіра лоба, підборіддя і носа. Пори розширені, часто з’являються висипання.

Лише лікар може підібрати правильні засоби для догляду за окремим типом шкіри. Варто пам’ятати, що чистка обличчя вимагає комплексного підходу. Не варто вдаватись до процедур очищення в домашніх умовах, тим більше не рекомендується займатись самолікуванням висипань і акне. Самостійний підбір косметичних та лікувальних засобів може лише поглибити проблему, але не вирішити її.

Як очистити шкіру обличчя?2

Чому здоров’я шкіри – це важливо?

Намагаючись зробити шкіру обличчя ідеально гладкою та пружною, жінки часто купують далеко недешеві косметичні засоби, які, на жаль, не приносять очікуваного результату. Крім того, кошти на такі засоби витрачаються дарма, тому що пересічні покупці не вчитуються в склад продукції, можливий результат після використання, не перевіряють сертифікати якості.

Кожен хоче мати здоровий вигляд обличчя і тому купує продукцію мас-маркетів, не знаючи, підходить вона йому чи ні. Але, перш ніж витрачати чималу суму грошей на сумнівні засоби, проконсультуйтесь з лікарем. Він огляне вашу шкіру, вкаже на її стан та недоліки, дасть ефективні поради. Діагностика шкіри професійними приладами покаже, що варто змінити у повсякденному догляді, які нові засоби варто купити, а що краще прибрати. Також лікар порадить, як змінити харчування та спосіб життя таким чином, щоб це якнайкраще вплинуло на процес боротьби з акне та регулярними висипаннями.

Дехто думає, що звернення до лікаря та професійне очищення шкіри – надто дороге задоволення. Це дешевше, ніж купувати косметичні засоби сумнівної якості та лікувати невтішні наслідки після їх використання.

Як очистити шкіру обличчя?3

Ми знаємо, як очистити шкіру обличчя

В клініці “Авантаж” працюють професійні лікарі, що допоможуть позбутися будь-яких проблем вашої шкіри. Разом ми повернемо їй гладкість, пружність, природний блиск і позбудемося висипань та акне. За допомогою досвіченого лікаря і сертифікованих косметичних засобів ви повернете не лише здоров’я вашої шкіри, але й впевненість у своїй красі. Бути красивою так просто – варто лише довіритись знавцям своєї справи!

Матвіїв Ольга Степанівна

Лікар-дерматолог, косметолог